Freeze the summer

Basilikapuskat ovat nyt suurimmillaan, ostan loppukesäsästa aina monta basilikaruukkua, teen ison satsin kotitekoista pestoa ja pakastan sen annospaloissa jääpalamuoteissa. Niitä on sitten syksymmällä helppo sulattaa salaattikastikkeiden ja pataruokien mausteeksi, pastan kastikkeeksi, risottoon... Usein käytän pinjansiementen sijaan edullisempia kurpitsansiemeniä, mutta nyt olin ostanut ison pussin pinjansiemeniä Istanbulista, joista riitti pestoonkin.

Basil is old now sold in huge bushes compared to few tiny branches in the middle of the winter for the same price.

This time of year I usually buy a big lot of basil, make pesto myself and freeze it in ice cube trays.  Individual portions are easy to defreeze and use for salad dressing, stews, pasta, risotto... I often use pumpkin seeds instead of expensive pine kernels, but now I had bought a big bag of pine nuts in Istanbul and used a part of them in the pesto.

10 kommenttia :

 1. Miksi en ole tuota itse keksinyt?! Peston teko on sen verran työlästä, ettei tule herkästi tehtyä, tai sitten ei ole kaikkia aineksia kotona. Tuon voisin nyt toteuttaa itsekin:)

  VastaaPoista
 2. Itsekin opin kaikenlaisia kokkaus- ja kodinhoitokonsteja edelleen. Esim. vasta viime talvena tajusin, miten avokadosta saa siistejä kuutioita (=avocadon puolikkaaseen tehdään veitsellä sopivan kokoinen ristikkö, käännetään kuori sisäänpäin, leikatut palaset ovat siististi irrotettavissa... voi siis heittää sen Amerikasta löydetyn avocadoleikkurin pois, ei sillä siistejä kuutioita tullutkaan...). Oppia ikä kaikki...

  VastaaPoista
 3. Onpas hyvä idea, tuo peston pakkaaminen jääpalamuottiin. Näppärää. Kiitos, pitää kokeilla! Mitäköhän kaikkea muutakin voisi pakasta noin, täytyy miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nigella Lawson pakastaa viininjämät, miljonäärikokki (ja miljonäärin vaimo) kaatelee omien sanojensa mukaan juhlien jälkeen myös vieraiden laseista tilkat jääpalamuotteihin. Käyttää niitä patoihin, kastikkeisiin yms.

   Poista
  2. Joulukarkit teen myös samoissa minisilikonivuoissa. Niitä en toki pakasta...

   Poista
 4. Kiitti hyvästä ideasta! Basilikapuskan rehotus vaihtaa olomuotoa jääksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Basilikat ovat nyt niin paljon suurempia kuin joskus marraskuulla, peston hintakin laskee huomattavasti, kun nyt pakastaa talvenvaralle.

   Poista
 5. Sinulla on kyllä valtavan hyviä ideioita. Lähden blogistasi aina jotenkin viisaampana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna. Kätevä emäntä suorastaan punastuu!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.